Tugilahendused

Tavaseadmete kohandamine

Klaviatuurid puuetega inimestele

           Otsustasin just selle teema valida paaril põhjusel. Esiteks on personaalarvuti midagi, mida enamik inimesi kasutab peaaegu iga päev. Teiseks usun, et iga puudega inimene peaks saama kogeda samu asju, mida puuetega inimesed. Nii et minu arvates on puuetega inimeste klaviatuurid ülioluline leiutis, mida tuleks rohkem arutada ja edasi arendada.

          Nii et selles blogis tahaksin rääkida adaptiivsetest klaviatuuridest. Aga mis on "adaptiivne klaviatuur"?. Kohanduv klaviatuur on mõeldud inimestele, kellel on juurdepääsunõue. On palju erinevat tüüpi adaptiivseid klaviatuure, mis võivad aidata erinevate juurdepääsuvajadustega inimesi, alates nägemisprobleemidest kuni liikumispuudeni.

Mõned näited

IntelliKeys

IntelliKeys klaviatuure on lihtne kasutada ja seadistada. See on ka väga mitmekülgne, kui olete valmis süvenema, võib see teha huvitavaid asju, näiteks võimaldada tähtede valimisel lõplikku asukohta (see tähendab, et saate enne vabastamist klaviatuuri vastu toetuda ja liigutada käe soovitud klahvile). See võimaldab ka mitmesuguseid kohandatud klaviatuuripaigutusi, mida saate ise välja printida.

IntelliKeys Keyguard - Keyguard Assistive Technology

KeyGuards

KeyGuards on üks kõige madalama tehnoloogiaga, kuid tõhusamaid lahendusi inimestele, kes soovivad kasutada füüsilist klaviatuuri, kuid kellel on raske klahve täpselt tabada. KeyGuards sobivad kenasti üle klaviatuuri, mille jaoks see on spetsiaalselt loodud.

KeyGuards - Better Living Through Technology

Compact Keyboard

Selle klaviatuuri suurus võimaldab selle hõlpsalt lauale või ratastoolialusele asetada. Väike suurus ja puuduv numbriklahvistik tähendab, et osutusseadet (tavaliselt rull-, juhtnuppu või hiirt) saab lähemale tuua ja seega on seda lihtsam juhtida.

The Best Compact Mechanical Keyboards for 2021 | Reviews by Wirecutter

BigKeys

BigKeys on tavaline surunupuga klaviatuur, kuid suuremate klahvidega. Klahvid on 1-tollised ruudukujulised ja neile on väga selgelt märgitud tekst, mis on 11 korda suurem kui tavalisel klaviatuuril. See muudab selle ilmselt populaarseks nägemispuudega klaviatuuriks.

KBC-0229LX/B - Large Key Keyboard with punctuation, black keys, Data Sheet KidGlove

KidGlove'i odav viis muuta oma võtmed värvikoodiga ja hõlpsamini nähtavaks. Seda saab kasutada ka klaviatuuri kaitsmiseks vedelike eest ja see toimib paremini kui kleebised, mis sageli kergesti maha kooruvad.

7 Innovations That Are Transforming Accessible Technology | Voices 

Allikad: https://bltt.org/keyboards-for-disabled-people/

 

 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

How To Become A Hacker

2 populaarset IT-juhti

Uued ja traditsioonilised meediaallikad.