Kickstarter äri- ja arendusmudel

Kickstarter

Ärimudel

          Kickstarter teenib raha, võttes 5% saidil rahastatavast raha kogusummat. Ta kasutab seda raha kasumi teenimiseks, mis katab saidi käitamise kulud, sealhulgas reklaamid ja töötajate tasud. Need, kes kasutavad raha kogumiseks Kickstarterit, teenivad aga kasumit erinevalt.

          Need, kes soovivad saada rahalist toetust, saavad grupi toetajaid, kes annetavad oma projekti heaks ja lubavad seejärel toetajatele stiimulit või tasu. Nad võivad valida, kas maksavad toetajatele tagasi intressi, lootava ettevõtte osa või isegi tasuta tooteid. Loovisik või rühm määrab idee rahastamiseks vajaliku summa ja jääb seejärel ootama, kuni toetajad kvoo-di täidavad.

          Kickstarter kogub Amazoni kaudu toetajate sisestatud maksed ja kärbib kohe, kui rahaliste vahendite eesmärk on täidetud. See on suurepärane sait neile, kellel on anne või idee, mis vajab visiooni elluviimiseks rahastamist, ja see on aastate jooksul meelitanud rohkem kui üksikuid loomingulisi inimesi; Alates saidi käivitamisest 2009. aastal on rahastatud rohkem kui 180 000 projekti.

 Arendusmudel

          Kickstarteri teenuste peamine eesmärk on anda loojatele võimalus oma projekte ja ideid ellu viia. Kickstater lubab ja julgustab inimesi, kel raha napib, paluma abi teistelt, kes soovivad nende projekti toetada, seega rahastada. Kickstarteri loojad püüavad aidata loojatel oma projekte hallata ja võimu hoida, erinevalt sellest, mis juhtub siis, kui enamik suuri ettevõtteid juhivad.

Kickstarter

 Allikad: https://www.kickstarter.com/about

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

How To Become A Hacker

2 populaarset IT-juhti

Uued ja traditsioonilised meediaallikad.