Virginia Shea "Netiquette"

Netiquette

 "Netiquette"

9. Don't Abuse Your Power. 

Valisin 9. "Netiquette" reegli, sest mulle lähedases keskkonnas võib sageli jälgida nii selle reegli järgimist kui ka rikkumist.

Tänapäeval võib Internetis sirvides näha erinevates rakendustes ja teenustes mõnevõrra "auaste" süsteemi. On meie tavalisi kasutajaid, tavalisi inimesi, kes kasutavad rakendusi ja teenuseid, põhitarbijaid ja administraatoreid (lühidalt adminid) või neid vähem privilegeeritud kolleegid - moderaatorid Viimased on inimesed, kellel on võim ühes või teises küberruumis. Ja nagu spekuleeriti, võivad mõned omada võimu teiste üle, kuid mõned võivad langeda kiusatusele seda kuritarvitada. Kuna iga teenuseliigi funktsioonid on erinevad, võivad energia kuritarvitamise tulemused varieeruda - lihtsalt kasutaja serverist väljatõrjumisest kuni tema isikuandmete varastamiseni.

Aga küberruum, millest praegu tuleb juttu, on video-mängud, täpsemalt on populaarne füüsiline "sandbox" Garry's Mod.

Garry's Mod on Steam

 

Põhjus, miks ma tahan sellest konkreetsest mängust rääkida, on see, et suurem osa selle serveri jõudlusest on väga usaldusväärne inimeste suhtes, kelle ülesandeks on hoida kõike ja kõiki kontrolli all. Samuti on see ideaalne keskkond "administraatori" kuritarvitamiseks. Seega, kuna igal Garry's Mod -serveril on üks või mitu administraatorit (ja sageli ka moderaatoreid), võib tavaliselt näha, et mõned neist annavad ainuõigusi kasutades endale ebaõiglase eelise. Minu ja mu sõbra isiklikust kogemusest lähtuvalt on seda juhtunud üsna vähe (enamasti, sest me läksime neile närvidele). Ja kõige hullem on see, et neid inimesi on tõesti raske kuritarvitamise eest karistada, eriti kui nad on serveri omanikuga kursis. Selleks ei pea te mitte ainult esitama ekraanipildi tõendeid, vaid sageli ka videoid kuritarvitamise enda kohta.

Admin on Duty - YouTube

Nii et Garry Mod Multiplayerit (eriti rollimänguservereid) mängides õpid kiiresti oma tooni alandama ja nende inimeste ümber diskreetsemalt käituma. Kuid need on vaid osa väikesest protsendist Garry's Modi administraatoritest, tegelikkuses on paljud neist inimestest tõeliselt loomingulised ja abistavad oma serverite kogukonda, mis muudab selle mängu mängimise ja aja veetmise tõeliselt lõbusaks.

Border Crossing RP: gmod

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Halvad ja head näited Interneti kasutamisest

Uued ja traditsioonilised meediaallikad.

How To Become A Hacker