A Constructive Proposal For Copyright Reform

 A Constructive Proposal For Copyright Reform

Chapter 2

• Moraalsed õigused muutmata (1)

Esimene avaldus tundub mulle tõeliselt praktilise autoriõiguse seadusega, mis tegelikult kaitseb tegeliku omaniku õigusi nende omandi üle ja kehtib ka praeguseni kui legitiimne autoriõiguse seadus. Arvan, et see seadus peaks alati muutumatuks jääma, vältimaks igasuguseid küsimusi erinevate autorite ja omanike vahel.

• Tasuta mittekaubanduslik jagamine (2)

Tasuta mittekaubanduslik jagamine kõlab ja on üldiselt suurepärane idee ning mul on hea meel, et see kehtib tänapäeval enamiku teenuste kohta. Autoriõigusega kaitstud materjalide kasutamise või jagamise tasuta tegemine mitteärilistel eesmärkidel on meie kõrgtehnoloogilises kogukonnas loogiline. Sest lõppude lõpuks, kui kasutate või jagate midagi rangelt isiklikel eesmärkidel, ei saa te mingit kasumit, seega ei saa te suurtele ettevõtetele probleeme tekitada.

• 20 aastat kaubanduslikku monopoli (3)

70 -aastane kaitseaeg tundub natuke ülemäärane ja tundub investorite seisukohalt üsna absurdne, seega on selle vaid 20 -aastaseks tegemine mõistlik otsus.

• Registreerimine 5 aasta pärast (4)

Mulle tundub, et kohustuslik autoriõiguste kaitse registreerimine on meie kogukonnas vajalik asi. Eelkõige seetõttu, et kui autor otsustab oma teosest loobuda, võimaldab see teistel inimestel seda vabalt oma eesmärkidel kasutada.

• Tasuta proovide võtmine (5)

Minusuguse loomingulise inimese jaoks kõlab see kogu selle ettepaneku parim mõte. See seadus võimaldab paljudel kunstnikel ja teistel loojatel end täielikult väljendada, ilma piiranguteta ja piiranguteta. Kuigi see kaitseb tõhusalt originaalteost, võimaldaks see ka teistel kunstnikel kasutada osi või viiteid oma loomingu tegemiseks.

• DRM Ban (6)

Autoriõiguse seaduse reformi lõpuleviimiseks on DRM -i keelustamine ilmselt midagi, mida kogukonnas vaja läheb. Internet pidi olema vabaduse koht ja ainus viis, kuidas me suudame tõeliselt kõige mõistlikuma vabaduse saavutada, on DRM -i meetmetest mööda hiilimine ja autoriõiguste muutmine mitte ülemääraseks, nagu see praegu võiks olla.

Allikas: http://falkvinge.net/wp-content/uploads/large/The%20Case%20For%20Copyright%20Reform%20(2012)%20Engstrom-Falkvinge.pdf

The Story Of The Copyright Symbol - Whatiscopyright.org

 

 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Halvad ja head näited Interneti kasutamisest

Uued ja traditsioonilised meediaallikad.

How To Become A Hacker